Een team dat echt wérkt

Een team moet wérken om effectief te kunnen zijn. We geven je graan een voorbeeld. Je rijdt elke week op dinsdag uit je werk langs de Burger King om een snelle hap te halen, omdat je in de avond ook vaste afspraken hebt staan. Het is altijd redelijk druk, maar het team werkt goed samen en de teamleden zijn slim op elkaar ingespeeld. De rij wordt dan ook snel korter en in de meeste gevallen sta je binnen een kwartier weer bij je auto. Er worden twee teamleden vervangen en het hele proces is verstoord. Nu moet je wel 35 minuten op je bestelling wachten, waardoor je in de knoop komt met je afspraken als je je hamburgertje niet heel snel naar binnen weet te werken. Zo realiseer je je hoe belangrijk het is dat een team wérkt.

Een nieuw team heeft nog geen ritme

Een nieuw team is niet op elkaar ingespeeld. Binnen een team dat al lang samenwerkt kun je een bal opgooien en er is altijd iemand die de bal vangt voordat deze de grond raakt. De leden van een nieuw team kijken naar hoe de bal weg stuitert. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Het gaat erom dat een team een ritme moet hebben om optimaal te kunnen presteren en dit ritme ontstaat door goed op elkaar in te spelen. Het team werkt dan als een machine: alles gaat vanzelf. Wanneer er maar één persoon wordt vervangen in dit team, dan is het ritme al verstoord en is het team niet meer zo effectief als het was. Om een goed team te kunnen vormen heb je drie zaken nodig, namelijk tijd, communicatie en helderheid van verwachtingen.

De eerste factor: Tijd

Om van een goed team een buitengewoon goed team te maken is tijd nodig. Als er al een hecht en goedwerkend team is, en er wordt een persoon vervangen, dan kan het zijn dat een nieuwe persoon direct goed wordt opgenomen en meewerkt alsof het nooit anders is geweest. Toch komt het vaker voor dat hier tijd voor nodig is, en deze tijd moet je het ook gunnen.

De tweede factor: Communicatie

Er is een uitzonderlijk goede communicatie nodig om een team goed te laten werken. Dit betekent niet dat er constant gepraat moet worden. Het betekent wel dat er gesproken moet worden op alle belangrijke momenten en dat er daarnaast volle aandacht moet worden besteed aan andere vormen van communicatie. De teamleden uit een sterk team begrijpen elkaar ook zonder woorden.

De derde factor: Helderheid van verwachtingen

Een nieuw teamlid zal nooit goed binnen het team passen en optimaal mee kunnen draaien wanneer de verwachtingen niet helder worden gemaakt. Het is bijzonder belangrijk om altijd duidelijk te maken wat er van elk teamlid wordt verwacht én wat er van het hele team wordt verwacht.

Power Call

zakelijke energie vergelijken