Arganolie: het wondermiddel voor huid en haar

arganolie

De unieke eigenschappen van Arganolie

De uitzonderlijke eigenschappen van de Arganolie in huidverzorging zijn talloze malen bewezen. Het zeer hoog gehalte aan Vitamine E – de basisvitamine in huidverzorging – veroorzaakt de uitzonderlijke kwaliteiten in huidverzorging. Het beste bewijs loopt hier in Europa dagdagelijks op de straat rond. Praktisch alle Marokkanen die in Europa wonen zijn Berbers – het herkomstland van de Argan olie. Als U eens een oudere Marokkaanse vrouw op straat tegenkomt, kijk even aandachtig naar haar gelaat. Gewoonlijk een vrij strakke en stralende huid zonder rimpels. Of vraag even aan een kennis in de zorgsector, deze komen meer in contact met Marokkaanse vrouwen. Deze vrouwen gebruikten in hun geboorteland de enige bescherming tegen de stralend zon….. de Argan olie die zij zelf wonnen.

Verder geven wij U een handleiding over de verschillende gebruikswijzen voor de Argan huidolie. Al de toepassingen van Argan olie vindt U op Mogadorcosmetics.nl onder de pagina gebruiktips.

Allepo zeep als aanvulling op arganolie

Eerst vertellen wij U graag nog over een andere natuurproduct dat een ideale partner is voor de Arganolie, namelijk de Aleppo zeep. Dit is een honderd procent natuurproduct afkomstig uit Mesopotamië (het huidige Syrië). Er bestaan geschriften betreffende deze zeep die dateren van eeuwen voor Christus. Zij wordt zeer artisanaal gemaakt door de plattelandsbevolking in kleine dorpje tussen de olijfbomen en laurierstruiken. Deze twee zijn de belangrijkste leveranciers voor de fabricage van deze zeep.

Waarom is de Aleppo zeep de ideale compagnon van de Arganolie? De Aleppo zeep bevat laurier die de huidporiën wijd openzet, het olijfoliegedeelte kan dan de poriën diepgaand reinigen en geeft zo de Arganolie de kans diep in de huid door te dringen. De werking van de Arganolie bij gebruik van de Aleppo zeep zijn opmerkelijk beter.

De Aleppo zeep op zichzelf bezorgd U een zeer zachte huid en is een extra aanrader bij een droge huid.  Een blok Aleppo zeep van 200gr en een laurierolie gehalte van 25%, waar U maanden mee toekomt ,kost 5,95€. Best koopt U de zeep bij een vertrouwde leverancier daar met het laurieraandeel ook dikwijls geknoeid wordt.